BALDAI INTERNETU - NEMOKAMAS PRISTATYMAS

Toggle Nav
Mano krepšelis
mobile icon
Uždaryti
  • Menu
  • Setting

Privatumo politika

Privatumo ir slapukų politika


Asmens privatumo apsaugai teikiama didelė reikšmė, todėl svarbu, kad Jūs žinotumėte kada ir kokie duomenys renkami, kaupiami, saugomi bei kaip panaudojami, kai apsilankote citybaldai.lt


1. Pagrindinės sąvokos


1.1 Duomenų valdytojas ir svetainės www.citybaldai.lt operatorius (toliau –Bendrovė) yra UAB „Pardavimų gidas“, įmonės kodas: 304426363, adresas: Kalvarijų g. 125,  LT-08221, Vilnius, Lietuvos Respublika; el. pašto adresas: info@citybaldai.lt.


1.2. Duomenų subjektas – reiškia veiksnus fizinis arba juridinis asmuo, kurio asmens duomenis Bendrovė tvarko.


1.3. Asmens duomenų tvarkymo taisyklės (toliau – Taisyklės), reglamentuoja pagrindinius asmens duomenų rinkimo, tvarkymo ir saugojimo principus, kuriais remiasi Duomenų valdytojas tvarkydamas Pirkėjo asmeninius duomenis.


1.4. Asmens duomenų tvarkymas – reiškia bet kurį su Asmens duomenimis atliekamą veiksmą: rinkimą, užrašymą, kaupimą, saugojimą, klasifikavimą, grupavimą, jungimą, keitimą (papildymą ar taisymą), teikimą, paskelbimą, naudojimą, logines ir/ar aritmetines operacijas, paiešką, skleidimą, naikinimą ar kitokį veiksmą arba veiksmų rinkinį.


1.5. Automatinis būdas - reiškia veiksmus, visiškai ar iš dalies atliekamus automatinėmis priemonėmis.


1.6. Darbuotojas – reiškia asmenį, kuris su Bendrove yra sudaręs darbo ar panašaus pobūdžio sutartį ir Bendrovės vadovo sprendimu yra paskirtas tvarkyti Asmens duomenis arba, kurio asmens duomenys yra tvarkomi.


1.7. Tvarkytojas - reiškia juridinį ar fizinį asmenį, kuris yra Bendrovės įgaliotas tvarkyti asmens duomenis. Tvarkytojas (-ai) turi būti registruojami Inspekcijoje.


1.8. Duomenų gavėjas - reiškia juridinį ar fizinį asmenį, kuriam teikiami Asmens duomenys. Duomenų gavėjas (-ai) turi būti registruojami Inspekcijoje.


1.9. Inspekcija – Lietuvos Respublikos Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija.


1.10. Slapukas – tai mažas tekstinis failas, siunčiamas į kiekvieno asmens, besilankančio svetainėje, įrenginį, iš kurio yra prisijungiama prie svetainės ir laikinai tame įrenginyje išsaugomas.


2. Bendrosios nuostatos


2.1. Šis dokumentas reglamentuoja Bendrovės ir jos Darbuotojų veiksmus tvarkant Asmens duomenis, naudojant Bendrovėje įrengtas automatines Asmens duomenų tvarkymo priemones, taip pat nustato Duomenų subjektų teises, Asmens duomenų apsaugos pažeidimo rizikos veiksnius, Asmens duomenų apsaugos įgyvendinimo priemones ir kitus su Asmens duomenų tvarkymu susijusius klausimus.


2.2. Asmens duomenys turi būti tikslūs, tinkami ir tik tokios apimties, kuri būtina jiems rinkti ir toliau tvarkyti. Jei reikia Asmens duomenų tvarkymui, Asmens duomenys nuolat atnaujinami.


2.3. Asmens duomenų tvarkymo tikslai – tiesioginė rinkodara ir kiti teisėti bei iš anksto prieš renkant duomenis apibrėžti tikslai.


2.4. Bendrovė Taisyklių 2.3. punkte nurodytu tikslu tvarko tokius Duomenų subjektų Asmens duomenis:


(a) vardas;


(b) pavardė;


(c) elektroninio pašto adresas;


(d) telefono numeris;


(e) dominanti informacija, kurią prenumeruoja;


2.5. Tvarkant Asmens duomenis vadovaujamasi Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu (2008 m. vasario 1 d. Nr. X-1444), kitais įstatymais ir teisės aktais, reglamentuojančiais duomenų tvarkymą ir apsaugą, taip pat šiomis Taisyklėmis.


3. Asmens duomenų tvarkymas


3.1. Bendrovė tvarko asmens duomenis šiais tikslais:


teikiant elektroninės prekybos paslaugas;

vykdant tiesioginę rinkodarą, įskaitant naujienlaiškių siuntimą;

kitais tikslais, susijusiais su vidaus administravimu, pavyzdžiui, tvarkant Bendrovės darbuotojų duomenis.

3.2. Bendrovė renka ir tvarko šių kategorijų asmens duomenis:


(a) pagrindinius duomenis, kurie reikalingi aukščiau išvardintiems tikslams: vardą, pavardę bei kontaktinius duomenis;


(b) duomenis, kurie reikalingi prekėms parduoti: užsakymo duomenys, sąskaitose esanti informacija, duomenys susiję su mokėjimais ir pan.;


(c) kitus duomenis, kurie yra renkami remiantis Jūsų sutikimu ir kurie apibrėžiami išsamiai tuo metu, kai iš Jūsų prašoma sutikimo.


3.3. Asmens duomenys tvarkomi neautomatiniu būdu ir automatiniu būdu naudojant Bendrovėje įrengtas asmens duomenų tvarkymo priemones.


3.4. Tvarkyti Asmens duomenis turi teisę tik Darbuotojai ir Tvarkytojai. Kiekvienas Darbuotojas / Tvarkytojas, kuris paskirtas tvarkyti Asmens duomenis, privalo saugoti Asmens duomenų paslaptį ir laikytis asmens duomenų apsaugos teisės aktų reikalavimų.


3.5. Darbuotojas / Tvarkytojas privalo:


(a) saugoti Asmens duomenų paslaptį;


(b) tvarkyti Asmens duomenis vadovaudamasis Lietuvos Respublikos įstatymais, kitais teisės aktais ir šiomis Taisyklėmis;


(c) neatskleisti, neperduoti ir nesudaryti sąlygų bet kokiomis priemonėmis susipažinti su Asmens duomenimis nė vienam asmeniui, kuris nėra įgaliotas tvarkyti Asmens duomenų;


(d) nedelsiant pranešti Bendrovės vadovui ar jo paskirtam asmeniui apie bet kokią įtartiną situaciją, kuri gali kelti grėsmę Asmens duomenų saugumui.


3.6. Darbuotojai, kurie automatiniu būdu tvarko asmens duomenis arba iš kurių kompiuterių galima patekti į vietinio tinklo sritis, kuriose yra saugomi Asmens duomenys, privalo naudoti slaptažodžius. Slaptažodžiai turi būti keičiami periodiškai, o taip pat susidarius tam tikroms aplinkybėms (pvz.: pasikeitus darbuotojui, iškilus įsilaužimo grėsmei, kilus įtarimui, kad slaptažodis tapo žinomas tretiesiems asmenims, ir pan.). Darbuotojas, dirbantis konkrečiu kompiuteriu, gali žinoti tik savo slaptažodį.


3.7. Už kompiuterių priežiūrą atsakingas darbuotojas privalo užtikrinti, kad Asmens duomenų rinkmenos nebūtų „matomos“ (shared) iš kitų kompiuterių, o antivirusinės programos atnaujinamos periodiškai.


3.8. Atsakingas už kompiuterių priežiūrą darbuotojas daro kompiuteriuose esančių duomenų rinkmenų kopijas. Praradus ar sugadinus šias rinkmenas, atsakingas darbuotojas turi jas atstatyti ne vėliau kaip per kelias darbo dienas.


3.9. Asmens duomenų apsaugą organizuoja, užtikrina ir vykdo Bendrovės vadovas ar jo paskirtas Darbuotojas.


3.10. Darbuotojas netenka teisės tvarkyti Asmens duomenis, kai pasibaigia Darbuotojo darbo ar panašaus pobūdžio sutartis su Bendrove, arba kai Bendrovės vadovas atšaukia Darbuotojo paskyrimą tvarkyti Asmens duomenis.


3.11. Tvarkytojas netenka teisės tvarkyti Asmens duomenis, kai nutraukiama Tvarkytojo sutartis su Bendrove.




Slapukų politika


Kas yra slapukai?

Slapukas (angl. Cookies) – mažas tekstinis dokumentas, turintis unikalų identifikacijos numerį, kuris yra perduodamas iš interneto tinklalapio į lankytojo kompiuteri, kad tinklalapio administratorius galėtų atskirti lankytojo kompiuterį ir matyti jo veiklą svetaineje. Slapukai nėra virusai ir ju naudojimas yra visiškai saugus Jūsų įrenginiams ir informacijai esančiai juose.


Kam mes naudojame slapukus?

Slapukai suteikia galimybę internetinei svetainei veikti efektyviau ir pagerinti savo paslaugas, be to, teikti informaciją svetainės administratoriams statistikos ar reklamos tikslais. Visų pirma siekiant individualizuoti navigacijos patirtį prisimenant jus (pavyzdžiui atpažįstant prisijungiant prie savo paskyros, neberodyti jums neaktualių reklamos pasiūlymų ir t.t.). Slapukus taip pat mes naudojame siekiant individualizuoti jūsų naršymo patirtį ir Jums rodomą turinį bei pateikti pasiūlymus, kurie būtų aktualūs būtent Jums.


Kokius slapukus ir kokiais tikslais mes naudojame?

Mūsų svetainėje naudojama įvairių rūšių slapukų ir panašių technologijų, kurių kiekvienas turi specifinę funkciją. Žemiau lentelėje detalesni paaiškinimai.


Slapuko pavadinimasSlapukų aprašymas
FORM_KEY Apsaugos priemonė, kuri prideda atsitiktinę eilutę prie visų formų pateikimų, kad apsaugotų duomenis iš Cross-Site Request Forgery (CSRF).
PHPSESSID Slapukas, būtinas interneto svetainės funkcionalumui realizuoti.
GUEST-VIEW Išsaugo Užsakymo ID, kurį svečiai pirkėjai naudoja norėdami gauti užsakymo būseną
PERSISTENT_SHOPPING_CART Saugo krepšelio raktą (ID), kad būtų galima atkurti krepšį anoniminiam pirkėjui.
STF Įrašo laiko pranešimus, kuriuos siunčia "SendFriend" (el. Paštas draugui) modulis.
STORE Sekti konkretų parduotuvės vaizdą / lokalę, kurią pasirinko pirkėjas.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Nurodo, ar klientas leido naudoti slapukus.
MAGE-CACHE-SESSID Šios slapuko vertė sukelia vietos talpyklos saugyklos išvalymą. Kai slapukas pašalinamas naudojant atgalinę programą, administratorius išvalo vietos saugyklą ir nustato slapuko reikšmę "true".
MAGE-CACHE-STORAGE Vietinio saugojimo lankytojams specifinis turinys, leidžiantis naudoti el. Prekybos funkcijas.
MAGE-CACHE-STORAGE-SECTION-INVALIDATION Priverstinai saugo tam tikrus turinio skyrius, kurie turėtų būti pripažinti negaliojančiais.
_UTMA Saugo informaciją, kiek kartų lankytojas lankėsi svetainėje, nuo jo pirmo apsilankymo iki paskutinio.
_UTMT Used to throttle request rate
_UTMB Saugoma laiko žymė, būtent kada lankytojas įėjo į svetainę.
_UTMZ Saugoma informacija iš kur lankytojas atėjo į svetainę, kokia paieškos sistema buvo naudojama, kurią nuorodą paspaudė, kokie raktažodžiai naudojami, ir iš kurios pasaulio vietos lankytojas pasiekė svetainę.
_UTMV Saugo lankytojų lygio pasirinktinius kintamojo duomenis. Šis slapukas sukurtas, kai kūrėjas naudoja _setCustomVar metodą su lankytojo lygio tinkintą kintamąjį.

Galite leisti įrašyti slapukus arba jų atsisakyti. Dauguma žiniatinklio naršyklių automatiškai priima slapukus, bet galite pakeisti savo naršyklės nuostatas, jei norite nepriimti slapukų arba gauti įspėjamąjį pranešimą prieš juos įrašant. Paskaitykite savo naršyklės instrukcijas ar tiesiog sužinokite daugiau apie šias funkcijas. Jokie asmeniniai kliento duomenys nėra kaupiami slapukų pagalba. Būtinų slapukų įrašymo metu jokiems tretiesiems asmenims informacija nėra teikiama.